Weerbaarheidscursus vrouwenverleiding

gepost door op 22 feb 2012

N.a.v. de Wereld Vrouwendag organiseerde OPZIJ in Felix Meritus een bijeenkomst waar ook moslimvrouwen waren uitgenodigd. Thema moslimvrouw emancipatie. Cisca Dresselhuys interviewde Haci Karacaer. Punt van discussie was o.a. waarom worden onze ‘blijf van mijn lijf huizen’ voor 95% door moslim vrouwen bewoond.

Een goede vraag van Cisca Dresselhuys aan Haci Karacaer!

‘Waarom draagt u eigenlijk geen pet als u tegenover mij zit? Want die hoofddoek is bedoeld om verleiding tegen te gaan. U kunt toch ook verleidelijk zijn voor mij? Of kennen vrouwen geen seksualiteit?’

Antwoord van Haci Karacaer: ‘U hebt gelijk dat de hoofddoek bedoeld is als instrument tegen verleiding. En inderdaad: alleen vrouwen zijn verplicht die te dragen.’

Of vrouwen ook verleidingen en seksualiteit kennen daar weet hij geen antwoord op omdat hij geen theoloog is. Dat hij wel een vrouw heeft geeft ook geen uitkomst op deze vraag!

Dat instrument, die hoofddoek of de gehele bedekking van de vrouw moet er zijn omdat mannen zich anders niet kunnen beheersen. Ze zijn kennelijk niet bestand tegen de verleidingen die een vrouw zonder bedekking oproept!

Zou het dan niet aan te bevelen zijn om die mannen een weerbaarheids cursus vrouwenverleiding te geven? Waarom moeten vrouwen de dupe zijn van die mannelijke zwakheid en hun gezicht, mooie haar en lijf bedekken?

Dat heeft toch niets met religie te maken. Dat is een ander laten opdraaien voor je eigen zwakheden! En hoe zit het dan met de onbedekte Westerse vrouw waar dit land van overloopt? Doen die Moslim mannen dan hun ogen dicht? Misschien kunnen we dan toch beter ‘mannen blinddoeken’ uitdelen in plaats van hoofddoeken! Wat ik als blonde Nederlandse vrouw wel eens meemaak als ik in een park loop is, dat ik van af de bankjes, waar Moslims zitten, van top tot teen bekeken word. Daar zit dan zo’n ‘toegedekte vrouw’, met haar man als oppasser, naast.

De man bekijkt mijn blote benen, strakke bloesje en blonde haar.

Laatst heb ik aan zo’n starende man gevraagd: ’Kun je het zien?’ Er kwam geen reactie want tenslotte is Nederlands een vreemde taal. Hij bleef kijken.

Volgende keer zeg ik in het Turks of Marokkaans: ‘kijk naar je eigen vrouw!’

 

Dit schreef ik (Hannie) voor de rubriek  ‘Aan Opzij’

 

 

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

login