Het Vreemde Kind

gepost door op 13 feb 2012

Het vreemde kind

Try-out filmscenario geschreven door: Hannie van der Beek-Schoon

FADE IN TO:

int. huiskamer apartement van annet

Met de krant (vrijdag 28 maart 1981) op haar schoot zit Annet op de bank, ze omcirkelt een advertentie, daar staat met grote letters, Schoolreünie van De School met de Bijbel te Bovenveld. Even denkt ze na en er lijkt vanalles door haar hoofd te gaan dan pakt ze de telefoon en drukt het nummer dat onder de advertentie staat.

annet

Kan ik me opgeven voor de reünie? Ja, mijn naam is Annet van Weerten, geboortejaar 1942. Ja precies, ik ben 27 jaar geleden van school gegaan in 1954

ext. Dorpsstraat – dag

Annet rijdt haar geboorteplaats in. Ze passeert de brandweerkazerne en het grote statige huis van de burgemeester. Plotseling trapt ze op de rem en blijft midden op de weg staan. Vanuit het autoraam staart ze naar een bouwvallig leegstaand huis.

annet

(ontdaan fluistert ze)

Josien, Josien wat is er van je geworden.

Ze draait het autoraam open en staart met tranen in haar ogen naar het oude huis.

Haar ogen kijken terug in de tijd.

Flashbacks: Annet is 13 jaar en samen met haar vriendinnetje Josien mag ze mee in het schuitje van Rien Visser. Hij moet kool van het land halen. Hij neemt de meisjes mee naar zijn schuurtje op de akker. Dan plotseling pakt hij de meisjes allebei beet en hun kinderpret slaat om in angst. Het lijkt een spelletje maar Annet wil dat spelletje niet. Ze rukt zich los en rent naar buiten.

josien

(angstig)

Wacht op mij.

Rien houdt haar stevig vast en Josien worstelt om los te komen, hij pakt haar onder haar rok en doet zich te goed aan haar meisjeslijf.

Annet holt over de akker langs de waterkant. Ze kijkt achterom en ziet Rien het schuurtje uitkomen zonder Josien, hij komt richting haar.

annet

(angstig roepend)

Josien, waar is Josien

Ze struikelt en valt in het water, ze gaat kopje onder, al ploeterend komt ze weer boven en probeert te roepen. Ze ziet een roeibootje aankomen maar voor dat arriveert verdwijnt ze onder water en ziet met wijd open ogen dat alles groen is en stil. Ze zakt steeds dieper weg.

We zien Rick Castello, een jongen die vorig jaar bij Annet en Josien in de klas zat, in het groene slootwater graaien. Hij trekt Annet uit het water en legt haar op de bodem van de boot. Ze is bewusteloos. Hij geniet van de weerloosheid die ineens binnen zijn bereik is. Hij betast haar en doet haar natte rok omhoog. We zien hem over haar heen buigen.

UITZOOMEN: We zien de boot nu op een afstand heen en weer gaan in het water en alleen het achterhoofd van Rick is zichtbaar.

INZOOMEN: Rick veegt op een tedere manier het natte haar uit Annets gezicht. Dan probeert hij mond op mond beademing. Ze beweegt en braakt een straal groen slootwater uit. Bleek en geschrokken kijkt ze hem aan en trekt verlegen haar natte rok over haar blote benen.

Rick Castello

(met een gemeen pesterig lachje)

Wat moeten jullie bij die ouwe viezerik in dat schuurtje.

Ze gaat met een ruk rechtop zitten en zegt met alle kracht die ze nog over heeft.

Annet

(woedend)

Niets

Rick lacht een vies gemeen lachje.

FADE IN TO:

ext. dorpsstraat van Bovenveld – dag

Annet zit nog steeds in haar auto en staart naar het bouwvallige huis. Dan schrikt ze op uit haar gedachten door een claxon. Ze staat midden op de straat. Langzaam rijdt ze door en parkeert haar auto op het schoolplein van De school Met De Bijbel.

 

 

Een reactie

  1. 19 mei 2013

    Mooi of eigenlijk ‘niet mooi’ het voelt als een waar gebeurd verhaal….Brrrrrrr!!!!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

login